Bedre sex efter klimakteriet med glidecreme

23 april 2018 Astrid Pedersen
Bedre sex efter klimakteriet med glidecreme

Klimakterie, overgangsalder, menopause – kært barn har mange navne. Og for de flestes vedkommende er det slet ikke så kært igen. Mange kvinder oplever menopausen som et helvede af hede- og kulde ture, humørsvingninger, og en krop, der hastigt forfalder. Dette skyldes hormonelle forandringer, hvor østrogenspejlet ændres radikalt. Denne ændring medfører forskellige forandringer i kroppen. En af dem er, at der ikke produceres samme mængde af sekret i skeden, som i ungdommens spændstige vår, hvor safterne flød uhindret. Og dette kan have stor indvirkning på, hvor behageligt samleje føles.

Lad dig ikke begrænse af overgangsalderen

Det kan være rigtigt frustrerende at man, som kvinde i sin bedste alder, ikke længere er i stand til at nyde sex. Det er jo nu, man har tid til det – ungerne er fløjet fra reden, karriereræset er overstået, og man har måske trukket sig tilbage for at nyde sit otium. Måske har man endog mere lyst til sex, end man har haft meget længe. Og det, at man har overstået klimakteriet, behøver ikke at betyde, at der skal lukkes for det varme vand – tværtimod. Det er blot et spørgsmål om at vælge den rette glidecreme, som kan kompensere for ens mange til naturligt at producere samme.

To forskellige slags glidecreme

Hvis du dyrker sex med din livspartner, og i øvrigt er kommet ud over menopausen, bruger I højst sandsynligt ikke kondom. Og så kan du roligt eksperimentere med de nye former for siliconebaseret glidecreme, som er utroligt drøje i brug, og som føles lette mod huden- og ikke klistrer. Siliconebaseret glidecreme er velegnet til såvel analt som vaginalt samleje, da det ikke opsuges af huden. Bruger I kondom eller sexlegetøj af silicone, bør I dog anvende vandbaseret glidecreme, som ikke vil ødelægge nogen af delene.

Du kan finde såvel vandbaseret som siliconebaseret glidecreme på de online sexshop belugi.dk

Flere nyheder