En afslibning fornyer trægulvet

07 april 2022 Niels Geckler

advertorial

Gulvets look og karakter er afgørende for hele indtrykket, når man træder ind i et rum. Gulvkanonen ApS kan hjælpe dig med at få gjort dine trægulve flotte.

Når et trægulv er pænt og velholdt kan det være utroligt flot. Der er selvfølgelig stor forskel på trægulve afhængig af kvalitet, træsort og så videre, men de fleste trægulve kan give en helt særlig stemning i et rum. Der er noget naturligt og samtidig stilfuldt over det.

Men selv om trægulve i en fornuftig kvalitet kan se pæne ud og holde i årevis, hvis de bliver behandle med de rette plejemidler og generelt bliver løbende rengjort og så videre, så bliver et gulv bare slidt af, at der bliver trampet rundt på det. Med tiden kommer der flere og flere pletter og måske misfarvninger, der ikke vil forsvinde, visse ruter på gulvet er ekstra slidte i forhold til resten af gulvet og sollyset bleger. 

gulvafslibning på Sjælland

Afslibning giver nyt liv til dit gulv

Ikke alle gulve kan afslibes. Hvis gulvet er blevet afhøvlet og slebet ned mange gange vil plankerne til sidst være blevet for tynde til at man kan fortsætte med det. Der bliver taget en lille smule af gulvbræddernes tykkelse når de afhøvles og slibes. En fagmand ville kunne hjælpe dig med at vurdere sådan noget.

Du skal også lige være helt sikker på, at gulvet faktisk også er af rigtigt træ, inden du begynder at slibe på det. Et plastlaminatgulv, som godt kan ligne træ ret meget, må du aldrig give dig til at slibe på, for så bliver det bare ødelagt. Det er netop ikke af træ men af et plastprodukt. Her må du finde en anden løsning, hvis det er blevet slidt og grimt. Måske du simpelthen skal skifte sådan et gulv ud og få lagt rigtigt træ?

Flere Nyheder