emalje

Få badekarret til at stråle med maling med ny emalje

Få badekarret til at stråle med maling med ny emalje

Har du i dit badeværelse et gammelt badekar stående, som med sikkerhed har set bedre dage, og som i hvert fald ikke indbyder til lange, varme karbade? Så er det i de fleste tilfælde vældig forståeligt, hvis du ønsker at skille dig af med det. Et badekar, som er ganske skjoldet og gulligt på indersiden, er nemlig ikke blot grimt at se på. Det er også direkte uhygiejnisk. Skjolderne er nemlig udtryk for, at emaljen er slidt, og at der derfor kan aflejre sig kalk, okker og rust. Og her kan der gemme sig masser af bakterier og andre potentielt skadelige mikroorganismer.

Kan man male gammelt badekar, så det bliver pænt igen?

Det kan faktisk snildt lade sig gøre at male gammelt badekar med ny emalje, således at badekarret atter bliver smukt og skinnende. En såkaldt badekarsmaler, som er en faglært håndværker med speciale inden for maling af badekar, kan på få timer forvandle dit gamle, slidte badekar til et noget nær funklende nyt et af slagsen. Denne procedure kaldes maling – eller emaljering – af badekar.

Selve operationen er ikke ulig den, din bil gennemgår, når den skal udsættes for en grundig autolakering. Først slibes og renses badekarret indvendig, og diverse revner, skrammer og andre ujævnheder spartles ud, hvorpå karret finslibes. Så er det parat til at modtage den nye emalje, som påføres ved hjælp af sprøjte pistoler i et passende antal lag.

Den nye emalje består af et komposit produkt som er en blanding af uretan og akryl – et utroligt stærkt og modstandsdygtigt materiale, som i løbet af et døgns tid hærder op til en hård og slidstærk overflade. Dit badekar kommer faktisk til at stå nærmest som nyt, med en smuk og skinnende – og ganske glat og ensartet – emalje på indersiden.

Du kan læse mere om emaljering af badekar på ny-emalje.dk