Fordele og ulemper ved højden på skiltebogstaver

01 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Fordele og ulemper ved højden på skiltebogstaver

Det er egentlig ikke selv højden ved skiltebogstaverne i sig selv, som vi skal tale om.

For dem regner vi selv med, at du ved, hvilke dimensioner de skal være i i forhold til, hvor de skal bruges henne, om det er indenfor eller udenfor, også sammenholdt med det budget, du har lagt for brugen på skiltebogstaver.

Men om de skal hænge indenfor eller udenfor, så er der to ting – der egentlig faktisk bare er én ting – som du skal tænke over i forbindelse med, når du hænger dem op:

Skal de hænge højt eller lavt?

Der er nemlig fordele og ulemper ved begge dele, om som sagt drejer dette sig ikke om, hvorvidt skiltene er store eller små, for det lader vi op til dig at passe med, så de passer på den butiksfacade, du eventuelt vil have dem hængende på, eller om de skal hænge indenfor for at vise rundt i ens butik eller pege i retning af nogle tilbud.

Som du nok kan regne dig frem til, så er denne artikel mest peget i retning til dem, som der arbejder i detailhandlen og bruge skiltebogstaver både i sammenhæng til at danne ord, eller de hænger sammen på en planche eller plade og således ikke dingler alene for sig.

Men hvad er fordelen og ulemperne så, når du har regnet dig frem til, om der er plads til at have dem hængende?

En fordel ved at hænge dem højt er blandt andet, at de kan ses på lang afstand af mange, se de lettere kan orientere, og flere kan få informationer på samme tid end blot få.

Ulempen er, at det er bøvlet at sætte dem op, pille dem ned og gøre rent, og står man lige under dem, så er de svære at læse og for den sags skyld få øje på.

Man kan næsten lave det omvendte fortegn, når de skal hænge lavt, for så er de skiltebogstaver lette at læse tæt på, men ikke langt fra; de er nemmere at hænge op og reparere, men høje mennesker kan også risikere at gå inde i dem.

Flere nyheder