Hvad er en boligadvokat?

07 marts 2018 Camilla Skøtt
Hvad er en boligadvokat?

At købe bolig er en af de største beslutninger i ens liv. I hvert fald på den økonomiske side. Derfor er det vigtigt, at handlen forløber trygt og sikkert, så man ikke risikerer at stå med skægget i postkassen, når købsaftalen er underskrevet og fortrydelsesfristen udløbet. Og det er her, boligadvokaten kommer ind i billedet.

En boligadvokat er en uvildig rådgiver, der udelukkende varetager dine interesser. Han eller hun gennemgår handlen fra ende til anden, så du kan komme trygt i hus. Og dét til en forholdsvis lav pris, købesummen taget i betragtning.

Hvad er boligadvokatens rolle?

Boligadvokatens primære rolle er at give dig et overblik over handlen samt yde rådgivning i det omfang, det er nødvendigt. Du kan med fordel kigge efter boligadvokater i dit lokalområde, da du så får en rådgiver, der har stor indsigt i markedsprisen, der hvor du ønsker at bo. På den måde kan han eller hun også vejlede i forbindelse med eventuelle afslag i købsprisen.

For at kunne rådgive dig, gennemgår boligadvokaten alle dokumenter vedrørende handlen. Både de oplagte som købsaftalen, tilstandsrapporten og energirapporten, men også de mere skjulte dokumenter, fx om der er servitutter på ejendommen, lokalplaner i området, forurening i jorden osv. Du bliver altså grundigt dækket ind, og minimerer dermed risikoen for at købe katten i sækken til et nul.

Gå efter en certificeret BOLIGadvokat

Når du skal vælge, hvilken advokat der skal repræsentere dig, så gå gerne efter en advokat, der er certificeret af Danske BOLIGadvokater. Det er et blåt stempel fra Advokatrådet og Forbrugerrådet, som sikrer dig, at der udelukkende bliver taget hånd om dine interesser.

En BOLIGadvokat skal overholde en række etiske regler, og samtidig er der krav til, at advokaten løbende efteruddanner sig inden for køb og salg af ejendom. Med en certificeret advokat er du altså sikker på at få en specialist på dit hold.

Flere Nyheder