terrasse pris

Hvordan afskærmer du terrassen og skaber læ?

Det er spændende at få sig en terrasse. Der er mange ting at forholde sig til, især efter man har fået svar på det famøse spørgsmål: Hvad koster en terrasse?  En af de ting er afskærmning af terrassen, for det er helt sikkert at foretrække at have læ på terrassen. 

En terrasse har, som et rum i et hus, både gulv, vægge og potentielt set også et loft, hvis den er overdækket. Det er oftest væggene og loftet, som skal skabe læ. Vægge kan du bruge som afskærmning og lave dem af f.eks. hække, buske eller et hegn. Hvis du har en overdækket terrasse, kan det også laves som gardiner, der kan trækkes for.

Hække

En hæk er både en hyggelig måde at skabe læ på, men den giver faktisk også bedre læ end et lukket hegn eller en mur. Det skyldes, at vinden skaber turbulens, så det trækker på bagsiden af hegnet eller muren. En god mulighed for en hæk er bøg og avnbøg, fordi de også har løv i vintermånederne. Fordi de beholder deres løv, kan du også side i læ i de første forårsmåneder, hvilket jo kun er en fordel, så du kan se alting springe ud.

Overdækket terrasse

Der kan være mange fordele ved en overdækket terrasse. Det behøver ikke være noget stort, det kan faktisk bare være et let lag af blade eller løv fra et træ, så du sidder i ly fra skyggen. Det er dog også muligt at lave en overdækket terrasse med en parasol, et indbygget tag, en markise og meget mere. Her er fordelen, at du også kommer i ly fra regnen, og du kan derfor sidde på en overdækket terrasse i længere tid om aftenen, men også i de koldere måneder. En kombination af en overdækket terrasse og et par hække rundt om gør, at du kan udnytte din terrasse mest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *