invisalign

Invisalign bøjle – hvordan fungerer det?

Har du hørt om den populære Invisalign bøjle, men undrer du dig over, hvordan det egentlig fungerer? Det tager vi et kig på i denne artikel, hvor vi også kommer lidt nærmere ind på prisen.

Invisalign. For lige at starte med det helt praktiske, så er det en bøjle, der er produceret af gennemsigtig plastik, og derfor er den mere eller mindre usynlig, når først patienten har fået den på. Tandskinnerne produceres med udgangspunkt i patientens tandstilling, og der tages både aftryk af tænderne, almindelige fotografier samt røntgenbilleder, og det sendes alt sammen til specialister i USA sammen med en individuel behandlingsplan.

Specialisterne udarbejder herefter en 3D-animation, hvor det tydeliggøres, hvordan skinnerne rykker de enkelte tænder uge for uge, og ikke mindst viser videoen, hvornår det er tid til at skifte skinne. Det er det som udgangspunkt hver 14. dag, men hvis du har mod på det, kan det faktisk lade sig gøre at lave en tandretning, hvor skinnerne skiftes hver uge.

Hvad koster en tandretning?

Bøjlen fra Invisalign er naturligvis ikke gratis, og da den skal skiftes hver eller hver anden uge, skal der nogle stykker til, før patientens tænder er helt på plads. Prisen afhænger derfor af kompleksiteten (og altså antallet af skinner) af tandretningen, men som udgangspunkt kan du forvente, at den ligger et sted mellem 20.000 og 50.000 kr.

Det lyder muligvis af mange penge (og det er det da også for nogle af os), men heldigvis tilbyder langt de fleste klinikker en fleksibel betalingsordning, hvor afdragene tilpasses patientens budget og rådighedsbeløb.

Er du nysgerrig på konceptet, og overvejer du måske endda om det er noget for dig, så kan du med fordel bestille tid til en uforpligtende forundersøgelse hos en Invisalign-behandler i dit nærområde; her får du al den viden, du har brug for, før du kan træffe en beslutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *