Overkom misbruget på et misbrugscenter

07 september 2020 Cecilie Mortensen

Det kan måske virke som et stort bump, når man skal overkomme et misbrug. For uanset om man har været afhængig i kort eller lang tid, så kan et misbrug få godt og grundigt fat i en. Det er dog ikke en grund til, at man bør holde sig fra at opsøge et misbrugscenter. 

Derfor skal man kontakte et misbrugscenter

Det er noget af en opgave, hvis man selv skal håndtere at bryde med et misbrug. Heldigvis så er det heller ikke noget, man behøver. Der findes nemlig misbrugscentre man kan komme på. På et misbrugscenter kan man forvente at komme i trygge og professionelle hænder. Da de har arbejdet med mange andre misbrugere, så er de også rutinerede i, hvordan et forløb skal struktureres. For det er nemlig vigtigt, at der laves et forløb, som også er skræddersyet til netop en. 

Det kan kræve tid, tålmodighed og tillid, når man skal overkomme et misbrug. Derfor er det også alfa og omega, at der er det helt rette personale på opgaven, når man skal i behandling. For det kan være, at man har været lang tid undervejs, før man turde tage skridtet og nu er klar til at opsøge behandling. 

Hvad arbejdes der med på et misbrugscenter?

Det vil altid kunne variere, hvordan der arbejdes på et misbrugscenter. Men – som regel så skal der både håndteres en afrusning, det vil sige den overgang der er, når man stopper med at tage stoffer, alkohol eller lignende. Der vil ofte også skulle tilrettelægges forskellige terapiforløb, hvor man får plads til at bearbejde de ting, som kan have holdt en fast i afhængigheden. Tit og ofte ligger der forskellige ting bag et misbrug, som man har forsøgt at dulme, og det skal der selvfølgelig også arbejdes med, hvis afhængigheden skal holdes væk på lang sigt. 

Flere nyheder